Udstillingsbygningen

Dansk Plakatmuseums udstillingsbygning ligger i Den Gamle By i den moderne bydels 1974-kvarter. Når du har købt billet til Den Gamle By, er der gratis adgang til Plakatmuseet.

Udstillingsbygningen blev indviet 31. oktober 2009. Bygningen er tegnet af C.F. Møllers Tegnestue specielt med henblik på at udstille plakater på bedst mulige måde. Plakatmuseet er opdelt i to etager og omfatter i alt 360 m2.

På Plakatmuseets øverste etage udstilles danske klassiske plakater fra perioden 1900-2008 i en udstilling med titlen "Genkendelses Glæde". Udstillingen omfatter 100 plakater med nogle af de mest kendte og elskede motiver, som man synes, man har kendt altid og af nogle af Danmarks førende plakatkunstnere. Der er tale om en permanent udstilling, som er en fast bestanddel af Plakatmuseets udstillingsareal. Dog er der ingen regler uden undtagelse. Det kan i sjældne tilfælde ske, at vi vælger helt eller delvist at tage "Genkendelsens Glæde" ned i nogle måneder for at give plads til en særudstilling.

I Plakatmuseets stueetage vises skiftende særudstillinger. Udstillingerne står som regel i en periode på mellem 4 og 7 måneder. Plakaterne veksler mellem danske og udenlandske plakater og de bevæger sig inden for alle mulige emner og områder. Vi har f.eks. vist udstillinger om kunstnerkollektivet Drakabygget, om Festugeplakater, danske valgplakater, punkplakater, europæiske plakater og meget mere.

Dansk Plakatmuseums indgang i Den Gamle By.

Det annonceres på hjemmesiden under punktet aktuel udstilling, hvilken særudstilling, der vises i øjeblikket, ligesom det annonceres, hvis "Genkendelsens Glæde" er midlertidigt på magasin.