Pop-up-udstilling:
Danmarks nye Dannebrogsplakat

2. maj - 18. juni 2019

Danmark har fået en ny Dannebrogsplakat! Se den og de øvrige plakater fra efterårets store plakatkonkurrence på Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By.

Danmarks-Samfundets landsformand Erik Fage-Pedersen til højre i billedet ved siden af de tre præmiemodtagere ved præmieoverrækkelsen 2. november 2018. Fra venstre er det nummer tre, Mathilde Riberholdt Jensen, vinderen Sofie Tornemark Hansen og nummer to, Isabella Broch.


”At være dansk kan betyde mange forskellige ting, og ikke to mennesker er ens. Forskellighed. Høj eller lav, ung eller gammel. Alle er vi med til at gøre Danmark, og dets nationalsymbol, Dannebrog, til dét, det er.”

Sådan beskriver mediegrafisk elev Sofie Tornemark Hansen sin plakat, der blev vinder af en plakatkonkurrence, som Danmarks-Samfundet har afholdt i anledning af 800-året for myten om Dannebrogs oprindelse.

Blandt de mange farverige og forskellige Dannebrogsplakater, som deltog i konkurrencen, udpegede dommerkomitéen, hvor Dansk Plakatmuseum sad med, de tre plakater, der mest virkningsfuldt hylder Dannebrog.  

2.-pladsen gik til Isabella Broch. Hun står bag plakaten med det hjerteformede flag, der på harmonisk og original vis omkranses af to knopsvaner. Mathilde Riberholdt Jensen blev nr. 3 med sit stærke og heroiske Moder Danmark-motiv.

Plakater fra de 27 konkurrenter udstilles fra 2. maj til 18. juni 2019 i Dansk Plakatmuseums udstillingsbygning i Den Gamle By.

Pop-up-udstillingen er et tillæg til vores nuværende særudstilling ”Folkets flag. Plakater med Dannebrog”, der kan opleves frem til 11. august 2019. Læs mere her.

De tre omtalte plakater kan købes her , mens man i Den Gamle Bys museumsbutik kan købe specialfremstillede Dannebrogsøl fra Grauballe Bryghus, hvor motivet fra vinderplakaten pryder mærkatet.

Grauballe Bryghus har i anledning af 800-året for myten om Dannebrogs oprindelse fremstillet en særlig Dannebrogsøl med rødlig kulør og hvidt skum. Motivet fra vinderplakaten pryder mærkatet. Øllen kan købes i Den Gamle Bys museumsbutik.