Bydrømme. Aarhus-plakater af Thomas Kruse

Ny særudstilling - fra den 8. august 2018.

 

Den 18. juli 1943 blev kunstneren og aktivisten Thomas Kruse født på Fyn. Med en retrospektiv særudstilling i tre dele markerer Dansk Plakatmuseum hans 75 års fødselsdag i år. De i alt 220 plakater fortæller om Thomas Kruses nære forhold til Aarhus og de mange drømme, som han på byens vegne har haft livet igennem. 

Kruse blev uddannet arkitekt, men udfoldede sig siden som maler, grafiker, scenograf, murmaler og underviser. Siden 1960´erne har han arbejdet med bogillustrationer, logoer og plakater. Fra 1969 til 1978 var Kruse medlem af kunstnergruppen ”Røde Mor”.

Thomas Kruse er en legende kunstner, der nyder at samarbejde med børn. Sammen med børn har han udsmykket mere end 100 skoler og institutioner rundt i landet. Fællesskab, fred og solidaritet tilsat poesi er nøgleord i Thomas Kruses univers. 

Den grafiske forenkling, sort og hvidt, egner sig til agitation og klare budskaber. Med håndskårne bogstaver smelter billede og tekst sammen til en unik, kompleks enhed.

Download kort i høj opløsning

Udstillingen finder du på tre forskellige steder i Aarhus.

Den ene del befinder sig på første sal i Dansk Plakatmuseums udstillingsbygning i Den Gamle By fra 8. august til 30. september 2018.

Oplev den anden del i Godsbanens Foyer fra 8. til 29. august 2018.

Og gå på opdagelse i Ø-gadekvarteret, hvor den tredje del af Kruses plakater er placeret i gadebilledet, hvor plakaterne naturligt hører hjemme. Du kan gå den særlige rute på 15 minutter fra 8. august til 30. september 2018. Start på hjørnet af Sjællandsgade – Anholtsgade. 

Og følg med på www.facebook.com/DanskPlakatmuseum/, hvor vi løbende deler små historier om udstillingen.

På vores webshop, http://shop.plakatmuseum.dk/, kan du finde et udvalg af Thomas Kruses motiver til salg.