Pop-up-udstilling:

Plakaten swinger
Aarhus Jazz Festival fylder 30 år

I år kan Aarhus Jazz Festival fejre sin 30-års fødselsdag. Kom og oplev et stort udvalg af de pulserende festivalplakater.

Aarhus Jazz Festival har hver sommer siden 1989 indhyllet byen i sprøde toner. De seneste år med mere end 350 koncerter både ude og inde.

Hvert år har festivalen også udgivet en ny, officiel plakat, der hylder jazzmusikken og dens helt særlige væsen. I anledning af deres 30-års fødselsdag viser Dansk Plakatmuseum i Den Gamle By et udvalg af de swingende, levende jazzplakater.

Grafikeren Finn Nygaard har udført mange af plakaterne, og han står også bag dette års jazzplakat, der forestiller den amerikanske trommeslager Art Blakey (1919-1990).

 ”Med Art Blakey-plakaten har jeg prøvet at indfange hans skrøbelighed og vildskab – og det er jo typisk for en trommeslager, at han er i bevægelse hele tiden,” har Finn Nygaard udtalt om sin seneste plakat for Aarhus Jazz Festival 2019. Plakaten har for nyligt vundet guldmedalje i Graphis Poster Annual 2020. 

I år har Aarhus Jazz Festival et særligt fokus på historien – det er nemlig samtidig 100-året for den første jazzkoncert i byen. Aarhus Jazz festival finder sted 13.-20. juli 2019.

Pop-up-udstillingen er åben for publikum fra 20. juni til 11. august 2019 i Dansk Plakatmuseums udstillingsbygning i Den Gamle By.